Great White Pelican

From Japari Library, the Kemono Friends Wiki
Revision as of 13:37, 2 March 2020 by Migrubbs (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search
Great White Pelican

Great White PelicanOriginal.png

モモイロペリカン
Character Data
AKA Eastern White Pelican, Rosy Pelican, or White Pelican
Romaji Momoiroperikan
Debut Kemono Friends Pavilion
Animal Data
Scientific Name Pelecanus onocrotalus
Distribution Southwestern Africa
Diet Piscivore
Avg. Lifespan 30-40 years
Read More Great White Pelican
Conservation Status iucn3.1 LC.svg.png
Great White Pelican Pavilion Stage Play

“Greetings. This me who fly lazily towards warm place when its become cold; please take care of me. I like swimming. Noisily~, woosh, swoosh~, splash, like that. Also I often being called weird but when I'm hungry, I bite the head of the kid who sits beside me ("bite") Ah... ... nice to meet you”
—Great White Pelican's introduction

Great White Pelican is a type of Bird Friend introduced in the Second Collaboration with Sunshine Aquarium.

Appearance

Great White Pelican has almost-white pink hair, cut straight in the front and below her shoulders in the back. Attached to her head are a pair of wings, the lower half of which are black with some blue above them. The hair above her forehead has some yellow on it. Tied up with a pink ribbon with a blue bead on it is yellow, blue, and orange hair. Her eyes are brown. She wears a large white sweater with a white collar and a small yellow patch on the chest. Her tailfeathers which reach the back of her knees are a pale pink. She wears yellow thigh highs with pink open top shoes.

Series Appearances

Appearances In Kemono Friends Media
Media Role

In Real Life

Resident populations are found the whole year round south of the Sahara Desert in Africa. Migratory populations inhabit Eastern Europe to Kazakhstan when it is the breeding season and during the winter in northeast Africa and Iraq to the north of India and southern Vietnam. In Europe, they occur in freshwater lakes, marshes, swamps or deltas, wherever there are sufficient amounts of grasses or reed beds for nesting. In Africa, they are found in lowlands and freshwater or alkaline lakes. Shallow, warm water is needed for the fishing technique of these birds.

Great White pelicans live, breed, migrate, feed, and fly in formation in large colonies. Fishing is usually over by 8-9 am and they spend the remainder of the day on small islands or sandbars resting, preening, and bathing. They bathe by ducking their head and body into the water while flapping their wings. When hot, they will spread their wings or gape to cool down. Large flocks may congregate at traditional roosts, these places also being used after fishing tips as daytime resting sites. They sometimes perch in trees, but usually they roost on the ground. To defend his territory, a male threatens intruders by gaping, clapping his bill, and bowing, attacking with his bill if necessary. These birds are generally silent except in the breeding season when the adults make low, hoarse display calls. Great White pelicans are carnivores (piscivores), they eat fish, mainly cichlids and carp and also small invertebrates.

Great White pelicans are monogamous and form long-term pair bonds. During the breeding season, a male behaves territorially: gaping, bowing and clapping his bill, and may attack other males with his bill if they come too close. April or May is when the breeding season commences in temperate zones, but in Africa it is essentially all year round, and in India it runs from February until April. Males display their head crest and their brightly colored pouch. A pair will build a rudimentary nest from sticks on the ground or in a tree. They typically nest in colonies, along shallow lakes, in swamps, or on islands. Two eggs are usually laid and are incubated by the female for 31 days. Chicks fledge at 75 to 85 days, reaching reproductive maturity when three to four years old.

This bird’s yellow gular pouch has capacity for 13 liters of liquids or up to 4 kg of fish. This is a gregarious species, and even the chicks form into flocks for safety in numbers. A Great White pelican does not dive to catch its prey, instead, it dips it head in unison with other birds to scoop fish into its huge throat pouch. In the breeding season, these birds have a pinkish color, with usually yellow on the breast.

Bird Friends
Auks
Atlantic Puffin • Common Murre • Great Auk • Tufted Puffin
Birds-of-Paradise
Greater Bird-Of-Paradise • Greater Lophorina • Western Parotia
Birds of Prey Guadalupe Caracara • King Vulture • Lappet-Faced Vulture • Northern Goshawk • Peregrine Falcon • Secretarybird • Striated Caracara
Eagles Bald Eagle • Golden Eagle • Harpy Eagle • Martial Eagle
Owls Barn Owl • Eurasian Eagle-Owl • Forest Owlet • Kyushu Owl • Northern White-Faced Owl • Snowy Owl • Spectacled Owl
Boobies
Blue-Footed Booby • Masked Booby • Red-Footed Booby
Columbids
Dodo • Passenger Pigeon • Rock Dove
Cormorants
Flightless Cormorant • Great Cormorant • Japanese Cormorant
Gruiformes
Grey Crowned Crane • Okinawa Rail • Red-Crowned Crane • White-Naped Crane
Gulls
Black-Tailed Gull • Common Gull • Ross's Gull
Pelecaniformes Great White Pelican • Pink-Backed Pelican • Shoebill
Ibises Black-Headed Ibis • Crested Ibis • Scarlet Ibis
Penguins
Adélie Penguin • African Penguin • Chinstrap Penguin • Emperor Penguin • Galápagos Penguin • Gentoo Penguin • Humboldt Penguin • King Penguin • New Zealand Giant Penguin • Royal Penguin • Southern Rockhopper Penguin
Phasianids
Chicken • Chukar Partridge • Green Pheasant • Indian Peafowl • Red Junglefowl • Rock Ptarmigan • White Peafowl
Piciformes
Acorn Woodpecker • Campo Flicker • Greater Honeyguide
Ratites
Common Ostrich • Emu • Greater Rhea • North Island Giant Moa • Southern Brown Kiwi • Southern Cassowary
Storks
Oriental Stork • Saddle-Billed Stork • White Stork
Waterfowl
Black Swan • Eastern Spot-Billed Duck • Egyptian Goose • Tundra Swan
Miscellaneous Birds
Arctic Tern • Australian Brushturkey • Barn Swallow • Blue-and-Yellow Macaw • Carrion Crow • Common Cuckoo • Common Kingfisher • Eurasian Tree Sparrow • Gastornis • Goldcrest • Great Dusky Swift • Great Hornbill • Greater Flamingo • Greater Roadrunner • Helmeted Guineafowl • Japanese Bush Warbler • Large-Billed Crow • Laughing Kookaburra • Long-Tailed Tit • Marvelous Spatuletail • Medium Tree Finch • Northern Carmine Bee-Eater • Resplendent Quetzal • Rhinoceros Hornbill • Scarlet Macaw • Superb Lyrebird • Suzaku • Yatagarasu • Yellow-Rumped Cacique