Great White Pelican

From Japari Library, the Kemono Friends Wiki
Revision as of 23:34, 29 July 2020 by Migrubbs (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search
Great White Pelican

Great White PelicanOriginal.png

モモイロペリカン
Character Data
AKA Eastern White Pelican, Rosy Pelican, or White Pelican
Romaji Momoiroperikan
Debut Kemono Friends Pavilion
Animal Data
Scientific Name Pelecanus onocrotalus
Distribution Southwestern Africa
Diet Piscivore
Avg. Lifespan 30-40 years
Read More Great White Pelican
Conservation Status iucn3.1 LC.svg.png
Great White Pelican Pavilion Stage Play

“Greetings. This me who fly lazily towards warm place when its become cold; please take care of me. I like swimming. Noisily~, woosh, swoosh~, splash, like that. Also I often being called weird but when I'm hungry, I bite the head of the kid who sits beside me ("bite") Ah... ... nice to meet you”
—Great White Pelican's introduction

Great White Pelican is a type of Bird Friend introduced in the Second Collaboration with Sunshine Aquarium. She has since been featured in Kemono Friends Pavilion.

Appearance

Great White Pelican has almost-white pink hair, cut straight in the front and below her shoulders in the back. Attached to her head are a pair of wings, the lower half of which are black with some blue above them. The hair above her forehead has some yellow on it. Tied up with a pink ribbon with a blue bead on it is yellow, blue, and orange hair. Her eyes are brown. She wears a large white sweater with a white collar and a small yellow patch on the chest. Her tailfeathers which reach the back of her knees are a pale pink. She wears yellow thigh highs with pink open top shoes.

Series Appearances

Appearances In Kemono Friends Media
Media Role

In Real Life

The Great White Pelican is a migratory bird native to much of Africa, India, Western Asia and Eastern Europe. They're large birds, around 140-180cm in length and have a wingspan of around 220-360 cm, the second longest of any extant flying animal. They have huge yellow bills, up to 45cm long. Females are significantly smaller than males and less bulky. Their plumage is almost entirely white with a slight pink tinge, a yellow base to the neck and black flight feathers. They may look clumsy or awkward on land or takeoff but they are elegant fliers.

The Great White Pelican lives in shallow, warm fresh water. They may travel up to 100 kilometers a day to search for food. They often travel and feed in groups in circle formations to prevent any fish from escaping. They feed by using their lower bill as a scoop, then contracting it to blow out the water but keep the fish inside. Their lower bill forms a pouch that can store around 14 liters of water. Aside from fish, they may also try to steal another birds food, eat chicks of larger birds or even small adult birds such as pigeons or seagulls.

Great White Pelicans are very social birds, living in large flocks and breeding colonies exceeding multiple ten thousand birds. Despite their social life, they're rather quiet birds, only ocassionally making a few sounds. In spring, they travel from the south northwards to their breeding colonies, where they build their nests and raise their young together. They form monogamous bonds lasting a lifetime. A few populations within Africa also breed year round and do not migrate. Females lay 1-4 eggs which hatch after around a month. The young have a dark, brown plumage and fledge after another 2 months. Juveniles are still brown until they reach maturity at 4 years of age.

Great White Pelicans deter predators with their large size and colonies. Still, eagles and other birds of prey may attack their chicks and fledglings. Large mammals such as lions and jackals may take an oppoturnity to attack an adult and nile crocodiles may ambush them.

Bird Friends
Auks
Atlantic Puffin • Common Murre • Great Auk • Tufted Puffin
Birds-of-Paradise
Greater Bird-Of-Paradise • Greater Lophorina • Western Parotia
Birds of Prey Guadalupe Caracara • King Vulture • Lappet-Faced Vulture • Northern Goshawk • Peregrine Falcon • Secretarybird • Striated Caracara
Eagles Bald Eagle • Golden Eagle • Harpy Eagle • Martial Eagle
Owls Barn Owl • Eurasian Eagle-Owl • Forest Owlet • Kyushu Owl • Northern White-Faced Owl • Snowy Owl • Spectacled Owl
Boobies
Blue-Footed Booby • Masked Booby • Red-Footed Booby
Columbids
Dodo • Passenger Pigeon • Rock Dove
Cormorants
Flightless Cormorant • Great Cormorant • Japanese Cormorant
Gruiformes
Grey Crowned Crane • Okinawa Rail • Red-Crowned Crane • White-Naped Crane
Gulls
Black-Tailed Gull • Common Gull • Ross's Gull
Pelecaniformes Great White Pelican • Pink-Backed Pelican • Shoebill
Ibises Black-Headed Ibis • Crested Ibis • Scarlet Ibis
Penguins
Adélie Penguin • African Penguin • Chinstrap Penguin • Emperor Penguin • Galápagos Penguin • Gentoo Penguin • Humboldt Penguin • King Penguin • New Zealand Giant Penguin • Royal Penguin • Southern Rockhopper Penguin
Phasianids
Chicken • Chukar Partridge • Green Pheasant • Indian Peafowl • Red Junglefowl • Rock Ptarmigan • White Peafowl
Piciformes
Acorn Woodpecker • Campo Flicker • Greater Honeyguide
Ratites
Common Ostrich • Emu • Greater Rhea • North Island Giant Moa • Southern Brown Kiwi • Southern Cassowary
Storks
Oriental Stork • Saddle-Billed Stork • White Stork
Waterfowl
Black Swan • Eastern Spot-Billed Duck • Egyptian Goose • Tundra Swan
Miscellaneous Birds
Arctic Tern • Australian Brushturkey • Barn Swallow • Blue-and-Yellow Macaw • Carrion Crow • Common Cuckoo • Common Kingfisher • Eurasian Tree Sparrow • Gastornis • Goldcrest • Great Dusky Swift • Great Hornbill • Greater Flamingo • Greater Roadrunner • Helmeted Guineafowl • Japanese Bush Warbler • Large-Billed Crow • Laughing Kookaburra • Long-Tailed Tit • Marvelous Spatuletail • Medium Tree Finch • Northern Carmine Bee-Eater • Resplendent Quetzal • Rhinoceros Hornbill • Scarlet Macaw • Superb Lyrebird • Suzaku • Yatagarasu • Yellow-Rumped Cacique