Campo Flicker: Difference between revisions

From Japari Library, the Kemono Friends Wiki
Jump to navigation Jump to search
mNo edit summary
No edit summary
Line 23: Line 23:
Like many other Friends, she has a tail that fits her species, the Campo Flicker.
Like many other Friends, she has a tail that fits her species, the Campo Flicker.
|reallife=[[File:Campo_flicker_real.jpg|thumb|upright=1.0|left|Campo flicker on a tree]]
|reallife=[[File:Campo_flicker_real.jpg|thumb|upright=1.0|left|Campo flicker on a tree]]
The Campo Flicker is part of the woodpecker family. The Campo Flicker feeds almost exclusively on the ground, mainly feeding on large amounts of ants and termites.
Campo Flickers are medium-large woodpeckers native to South America, namely eastern Brazil, Paraguay, Bolivia and north-eastern Argentina. They're around 30 cm long and weigh 160 grams. Campo Flickers have yellow plumage on the sides of the head, neck and breast. The crown is and directly below the beak is black. Their brown back has white bars while the bright grey-ish underparts have dark bars. Beak and feet are grey.
The Campo Flicker hammers large holes into buildings, probably for roosting or storing food. The Campo Flicker is able to chase away from the nest-site birds of prey by mobbing if the nest is threatened.  
 
The Campo Flicker has undulating flight, with periods of active wing beats interspersed with glides.
As opposed to other woodpeckers, Campo Flickers are often found on the ground to forage for beetles, termites and ants. They also rarely eat fruit. They often hop to cover longer distances on the ground. They are more social than other species and often form small colonies. They use their beaks to excavate termites mound to both feed and build a nest inside, there are no or only a few trees available.
 
Like many other bird species, Campo Flickers form monogamous bonds for life. They breed during the dry season from August to September. They lay 4-5 eggs which they will incubate over the next two weeks. Chicks will fledge after around one month time. The birds usually do not disperse far and stay within their range year-round.
 
Many Woodpeckers use their beaks to knock on wood to find hollow areas full of insects and larvae. They have incredibly long tongues with barbed tips that wrap around their skull. The tongues are inserted into the termite mounds and other insect-filled places to extract food. During feeding it's also constantly coated in sticky saliva, a technique also used by other anteating species like Southern Tamanduas or Echidnas.
|reference=http://www.arkive.org/campo-flicker/colaptes-campestris/
|reference=http://www.arkive.org/campo-flicker/colaptes-campestris/
|attribute=Campo Flicker has a great memory and also has the ability to easily adapt in different areas.
|attribute=Campo Flicker has a great memory and also has the ability to easily adapt in different areas.
}}
}}
{{BirdFriendsNav}}
{{BirdFriendsNav}}
[[Category:Piciform Friends]] [[Category:Bird Friends]] [[Category:Real Animal Friends]] [[Category:Nexon Game Debuts]]
[[Category:Piciform Friends]] [[Category:Bird Friends]] [[Category:Real Animal Friends]] [[Category:Nexon Game Debuts]]

Revision as of 09:42, 1 March 2019

Campo Flicker

File:Campo FlickerOriginal.jpg

アリツカゲラ
Character Data
Romaji Aritsukagera
Debut Kemono Friends (2015 Game)
Animal Data
Scientific Name Colaptes campestris
Distribution Eastern Brazil, Bolivia, Paraguay, Uruguay, North-Eastern Argentina
Diet Insectivore
Avg. Lifespan 4 years
Read More Campo Flicker
Conservation Status iucn3.1 LC.svg.png

Campo Flicker's Merchandise

Campo Flicker Anime Season 2 Festival Pavilion KF3 Nexon Game Gallery

The Campo Flicker is a type of Friend that has made appearances in both the original Kemono Friends game and the anime.

Appearance

Campo Flicker has short hair. It is yellow at the sides, but becomes parted in black at the middle and is fully black at the back. In the middlemost bang usually representing the beak, it is a light gray that fades into orange. Like other bird Friends, she also has a campo flicker's wings on the sides of her eart. She has brown eyes and very small rounded glasses. She has a yellow ruffled collar, and wears a gray suit similar to what a secretary would wear. It has a black tie. She also has a gray scarf patterned after the campo flicker's fur patterns. Her thighhigh socks also follow this pattern. She wears light brown boots. Like many other Friends, she has a tail that fits her species, the Campo Flicker.

Series Appearances

Appearances In Kemono Friends Media
Media Role

In Real Life

Campo flicker on a tree

Campo Flickers are medium-large woodpeckers native to South America, namely eastern Brazil, Paraguay, Bolivia and north-eastern Argentina. They're around 30 cm long and weigh 160 grams. Campo Flickers have yellow plumage on the sides of the head, neck and breast. The crown is and directly below the beak is black. Their brown back has white bars while the bright grey-ish underparts have dark bars. Beak and feet are grey.

As opposed to other woodpeckers, Campo Flickers are often found on the ground to forage for beetles, termites and ants. They also rarely eat fruit. They often hop to cover longer distances on the ground. They are more social than other species and often form small colonies. They use their beaks to excavate termites mound to both feed and build a nest inside, there are no or only a few trees available.

Like many other bird species, Campo Flickers form monogamous bonds for life. They breed during the dry season from August to September. They lay 4-5 eggs which they will incubate over the next two weeks. Chicks will fledge after around one month time. The birds usually do not disperse far and stay within their range year-round.

Many Woodpeckers use their beaks to knock on wood to find hollow areas full of insects and larvae. They have incredibly long tongues with barbed tips that wrap around their skull. The tongues are inserted into the termite mounds and other insect-filled places to extract food. During feeding it's also constantly coated in sticky saliva, a technique also used by other anteating species like Southern Tamanduas or Echidnas.

References

http://www.arkive.org/campo-flicker/colaptes-campestris/

Bird Friends
Auks
Atlantic Puffin • Common Murre • Great Auk • Tufted Puffin
Birds-of-Paradise
Greater Bird-Of-Paradise • Greater Lophorina • Western Parotia
Birds of Prey Guadalupe Caracara • King Vulture • Lappet-Faced Vulture • Northern Goshawk • Peregrine Falcon • Secretarybird • Striated Caracara
Eagles Bald Eagle • Golden Eagle • Harpy Eagle • Martial Eagle
Owls Barn Owl • Eurasian Eagle-Owl • Forest Owlet • Kyushu Owl • Northern White-Faced Owl • Snowy Owl • Spectacled Owl
Boobies
Blue-Footed Booby • Masked Booby • Red-Footed Booby
Columbids
Dodo • Passenger Pigeon • Rock Dove
Cormorants
Flightless Cormorant • Great Cormorant • Japanese Cormorant
Gruiformes
Grey Crowned Crane • Okinawa Rail • Red-Crowned Crane • White-Naped Crane
Gulls
Black-Tailed Gull • Common Gull • Ross's Gull
Pelecaniformes Great White Pelican • Pink-Backed Pelican • Shoebill
Ibises Black-Headed Ibis • Crested Ibis • Scarlet Ibis
Penguins
Adélie Penguin • African Penguin • Chinstrap Penguin • Emperor Penguin • Galápagos Penguin • Gentoo Penguin • Humboldt Penguin • King Penguin • New Zealand Giant Penguin • Royal Penguin • Southern Rockhopper Penguin
Phasianids
Chicken • Chukar Partridge • Green Pheasant • Indian Peafowl • Red Junglefowl • Rock Ptarmigan • White Peafowl
Piciformes
Acorn Woodpecker • Campo Flicker • Greater Honeyguide
Ratites
Common Ostrich • Emu • Greater Rhea • North Island Giant Moa • Southern Brown Kiwi • Southern Cassowary
Storks
Oriental Stork • Saddle-Billed Stork • White Stork
Waterfowl
Black Swan • Eastern Spot-Billed Duck • Egyptian Goose • Tundra Swan
Miscellaneous Birds
Arctic Tern • Australian Brushturkey • Barn Swallow • Blue-and-Yellow Macaw • Carrion Crow • Common Cuckoo • Common Kingfisher • Eurasian Tree Sparrow • Gastornis • Goldcrest • Great Dusky Swift • Great Hornbill • Greater Flamingo • Greater Roadrunner • Helmeted Guineafowl • Japanese Bush Warbler • Large-Billed Crow • Laughing Kookaburra • Long-Tailed Tit • Marvelous Spatuletail • Medium Tree Finch • Northern Carmine Bee-Eater • Resplendent Quetzal • Rhinoceros Hornbill • Scarlet Macaw • Superb Lyrebird • Suzaku • Yatagarasu • Yellow-Rumped Cacique