Goldcrest: Difference between revisions

From Japari Library, the Kemono Friends Wiki
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 18: Line 18:
She wears a spiked red collar and bandages around her chest under a long-sleeved jacket with the sleeves pulled up. The jacket is light green, with black sections on the arms and collar that have a white stripe, and darker green on the arms. Her short skirt is a dark olive shade of green. Her fingerless gloves are red, and her long socks are brown. Her shoes are the same shade of brown with white laces, toes, and soles. She also has a band-aid over her nose.
She wears a spiked red collar and bandages around her chest under a long-sleeved jacket with the sleeves pulled up. The jacket is light green, with black sections on the arms and collar that have a white stripe, and darker green on the arms. Her short skirt is a dark olive shade of green. Her fingerless gloves are red, and her long socks are brown. Her shoes are the same shade of brown with white laces, toes, and soles. She also has a band-aid over her nose.
|reallife=The goldcrest is one of Europe’s smallest birds. Its English and scientific names come from its colorful golden crest feathers, and is also possibly the reason it is known in European folklore as "king of the birds". The tiny goldcrest is a dull grayish-green, on its head there is a black and yellow stripe, with an orange center in adult males, and its belly is pale. Its thin beak is perfect for picking out insects from between pine needles.
|reallife=The goldcrest is one of Europe’s smallest birds. Its English and scientific names come from its colorful golden crest feathers, and is also possibly the reason it is known in European folklore as "king of the birds". The tiny goldcrest is a dull grayish-green, on its head there is a black and yellow stripe, with an orange center in adult males, and its belly is pale. Its thin beak is perfect for picking out insects from between pine needles.
Goldcrests breed in Britain and Ireland, across Europe, and southern Siberia, as well as parts of central Asia and Japan; northern populations head south for winter. Breeding takes place in areas of conifer and mixed woodlands, and large gardens and parks that have conifers. Outside of the breeding season, they may live in deciduous trees and scrub.


The goldcrest is a diurnal and hyperactive bird with very fast-whirring wings, hopping and jumping among twigs and branches in a jerky, fairly frenetic fashion, somewhat like a wren. When hidden amongst dense conifers, it may reveal its presence by its high-pitched zi-zi-zi call, though this is beyond the hearing range of most humans. These birds forage into foliage and probe into bark crevices with their pointed bill, often hanging upside down or flittering to gather insects from the underside of leaves. They are often to be seen in small groups. Birds in the north move to south in winter, traveling sometimes about 1,000 km within a week. In winter, goldcrests display erratic behavior, joining sedentary groups of birds of their species. They will fly long distances, although bad weather can put a stop to their migration. During harsh winters, they feed all day, roosting together at night within dense vegetation, very close together.
The goldcrest is a diurnal and hyperactive bird with very fast-whirring wings, hopping and jumping among twigs and branches in a jerky, fairly frenetic fashion, somewhat like a wren. When hidden amongst dense conifers, it may reveal its presence by its high-pitched zi-zi-zi call, though this is beyond the hearing range of most humans. These birds forage into foliage and probe into bark crevices with their pointed bill, often hanging upside down or flittering to gather insects from the underside of leaves. They are often to be seen in small groups. Birds in the north move to south in winter, traveling sometimes about 1,000 km within a week. In winter, goldcrests display erratic behavior, joining sedentary groups of birds of their species. They will fly long distances, although bad weather can put a stop to their migration. During harsh winters, they feed all day, roosting together at night within dense vegetation, very close together.

Revision as of 00:02, 25 March 2020

Goldcrest

File:GoldcrestOriginal.jpg

キクイタダキ
Character Data
Romaji Kikuitadaki
Debut Kemono Friends (2015 Game)
Animal Data
Scientific Name Regulus regulus
Distribution Eurasia
Diet Insectivore
Avg. Lifespan 1-2 years
Read More Goldcrest
Conservation Status iucn3.1 LC.svg.png
Goldcrest Nexon Game

Goldcrest is a type of Friend that appeared in the original Kemono Friends mobile game.

Appearance

Goldcrest has shaved greyish-green hair with a black and yellow stripe of longer hair in the middle of her head, and deep green eyes. On her head are a folded pair of grey bird wings striped with a lighter shade.

She wears a spiked red collar and bandages around her chest under a long-sleeved jacket with the sleeves pulled up. The jacket is light green, with black sections on the arms and collar that have a white stripe, and darker green on the arms. Her short skirt is a dark olive shade of green. Her fingerless gloves are red, and her long socks are brown. Her shoes are the same shade of brown with white laces, toes, and soles. She also has a band-aid over her nose.

Series Appearances

Appearances In Kemono Friends Media
Media Role

In Real Life

The goldcrest is one of Europe’s smallest birds. Its English and scientific names come from its colorful golden crest feathers, and is also possibly the reason it is known in European folklore as "king of the birds". The tiny goldcrest is a dull grayish-green, on its head there is a black and yellow stripe, with an orange center in adult males, and its belly is pale. Its thin beak is perfect for picking out insects from between pine needles.

The goldcrest is a diurnal and hyperactive bird with very fast-whirring wings, hopping and jumping among twigs and branches in a jerky, fairly frenetic fashion, somewhat like a wren. When hidden amongst dense conifers, it may reveal its presence by its high-pitched zi-zi-zi call, though this is beyond the hearing range of most humans. These birds forage into foliage and probe into bark crevices with their pointed bill, often hanging upside down or flittering to gather insects from the underside of leaves. They are often to be seen in small groups. Birds in the north move to south in winter, traveling sometimes about 1,000 km within a week. In winter, goldcrests display erratic behavior, joining sedentary groups of birds of their species. They will fly long distances, although bad weather can put a stop to their migration. During harsh winters, they feed all day, roosting together at night within dense vegetation, very close together.

Goldcrests are mainly insectivores, they eat small insects and spiders that they find in trees. During winter, they eat seeds and insects from the ground. The young grow quickly, having a rich diet which includes small spiders and insect larvae. Goldcrests are monogamous breeders. This means that both the male and the female have only one partner. Courtship displays begin in late April or early in May. The sedentary male sings to establish his territory and attract females, displays his bright orange crest to his mate. Higher conifers can contain several breeding pairs at different levels of the trees, so several territories can exist in the same tree. The nest is on the outer branches of the tree, is hammock-shaped and built mainly by the male. 9 to 12 smooth pale eggs with several markings are laid, one per day. Incubation is for about 16 days, by the female, starting before all eggs have been laid. The female broods and cares for the chicks during the first seven days. The male feeds the female at the nest and both adults will feed the chicks, which fledge at around 17 to 22 days.

Bird Friends
Auks
Atlantic Puffin • Common Murre • Great Auk • Tufted Puffin
Birds-of-Paradise
Greater Bird-Of-Paradise • Greater Lophorina • Western Parotia
Birds of Prey Guadalupe Caracara • King Vulture • Lappet-Faced Vulture • Northern Goshawk • Peregrine Falcon • Secretarybird • Striated Caracara
Eagles Bald Eagle • Golden Eagle • Harpy Eagle • Martial Eagle
Owls Barn Owl • Eurasian Eagle-Owl • Forest Owlet • Kyushu Owl • Northern White-Faced Owl • Snowy Owl • Spectacled Owl
Boobies
Blue-Footed Booby • Masked Booby • Red-Footed Booby
Columbids
Dodo • Passenger Pigeon • Rock Dove
Cormorants
Flightless Cormorant • Great Cormorant • Japanese Cormorant
Gruiformes
Grey Crowned Crane • Okinawa Rail • Red-Crowned Crane • White-Naped Crane
Gulls
Black-Tailed Gull • Common Gull • Ross's Gull
Pelecaniformes Great White Pelican • Pink-Backed Pelican • Shoebill
Ibises Black-Headed Ibis • Crested Ibis • Scarlet Ibis
Penguins
Adélie Penguin • African Penguin • Chinstrap Penguin • Emperor Penguin • Galápagos Penguin • Gentoo Penguin • Humboldt Penguin • King Penguin • New Zealand Giant Penguin • Royal Penguin • Southern Rockhopper Penguin
Phasianids
Chicken • Chukar Partridge • Green Pheasant • Indian Peafowl • Red Junglefowl • Rock Ptarmigan • White Peafowl
Piciformes
Acorn Woodpecker • Campo Flicker • Greater Honeyguide
Ratites
Common Ostrich • Emu • Greater Rhea • North Island Giant Moa • Southern Brown Kiwi • Southern Cassowary
Storks
Oriental Stork • Saddle-Billed Stork • White Stork
Waterfowl
Black Swan • Eastern Spot-Billed Duck • Egyptian Goose • Tundra Swan
Miscellaneous Birds
Arctic Tern • Australian Brushturkey • Barn Swallow • Blue-and-Yellow Macaw • Carrion Crow • Common Cuckoo • Common Kingfisher • Eurasian Tree Sparrow • Gastornis • Goldcrest • Great Dusky Swift • Great Hornbill • Greater Flamingo • Greater Roadrunner • Helmeted Guineafowl • Japanese Bush Warbler • Large-Billed Crow • Laughing Kookaburra • Long-Tailed Tit • Marvelous Spatuletail • Medium Tree Finch • Northern Carmine Bee-Eater • Resplendent Quetzal • Rhinoceros Hornbill • Scarlet Macaw • Superb Lyrebird • Suzaku • Yatagarasu • Yellow-Rumped Cacique