Tufted Puffin: Difference between revisions

From Japari Library, the Kemono Friends Wiki
Jump to navigation Jump to search
mNo edit summary
No edit summary
 
(15 intermediate revisions by 13 users not shown)
Line 1: Line 1:
{{FriendBox
{{FriendBox
|name=Tufted Puffin
|name=Tufted Puffin
|originalpic=Tufted PuffinOriginal.jpg
|originalpic=Tufted PuffinOriginal.png
|aka=crested puffin
|aka=crested puffin
|name_jp=エトピリカ
|name_jp=エトピリカ
|name_rm=Etopirika
|name_rm=Etopirika
|firstfeatured=Not Featured Yet
|firstfeatured=Kemono Friends Festival
|name_sci=Fratercula cirrhata
|name_sci=Fratercula cirrhata
|distribution=the North Pacific Ocean
|distribution=the North Pacific Ocean
Line 14: Line 14:
}}
}}
{{FriendBuilder
{{FriendBuilder
|introduction='''Tufted Puffin''' is a type of [[Friend]] that first appeared in Guidebook 6.
|introduction={{quote|Flying fast and floating gently! That’s Tufted Puffin-tan. Even underwater, I’m really good at it. Hey, didn’t I swimming like if I’m flying? Ah, Puffin-chan! What’s your snack today? Let’s exchange snack~!|Tufted Puffin's introduction}}
The '''Tufted Puffin''' is a type of [[Friend]] that first appeared in Guidebook 6.
|appearance=She has white hair with a black spot on top, black streak on the bottom right side, and white strands that come down to her shoulders. Yellow twin tails appear on the side of her hair, tied with matching yellow ribbons. Her bangs, which appear on the sides and middle of her head, give the impression of a tufted puffin's regular face. This includes a yellow and orange marking on the front bang resembling a beak, and red rimmed hair clips with grey "eyes". Her actual eyes are also grey.
 
She wears a dress with a V-shaped collar, a short button-up jacket with pockets and buttons on the cuffs, a scarf, and gloves, all of which are black. She also wears red leggings and shoes. She has black wings that come out of her hair and a black tail.
|reallife=[[File:Tufted Puffin Alaska (cropped).jpg|thumb|upright=1.0|left|Breeding adult Tufted Puffin, St. Paul Island, Alaska.]]
 
The Tufted Puffin is a bird who live along the Washington and California coast, and anywhere else in the northern pacific, with a few exceptions. They are medium-sized, have dark feathers with patches of white near the head, and have a rounded head. The thick bill and legs have a bright orange and red color. They’re around the size of the typical Pigeon, however they can weigh twice as much, around 2 pounds (1 kg).
 
The Tufted Puffin is carnivorous, and they typically eat small fish, squids, octopuses, crabs, and jellyfish. They have also been reported to eat some other crustaceans, such as mollusks, sea urchins, and even algae. They typically dive to get their prey, using their wings to ‘fly’ through the water. They bring the prey they get and drop it off near the nest entrance, with their nesting normally being on slopes or cliffs, and even in crevices built from rocks, or even in shrubs.
 
Tufted Puffins are not currently endangered, but are at risk of being so, as the numbers of Tufted Puffins have dropped significantly near northern California. The reasoning behind it, especially farther north, is assumed to be rising populations of foxes and rats. However, in Alaska, populations of Tufted Puffins have been estimated to be over 1 million since the 1970s.
|reference=http://naturemappingfoundation.org/natmap/facts/tufted_puffin_712.html
 
http://www.audubon.org/field-guide/bird/tufted-puffin
}}
}}
[[Category:Needs RL Info]] [[Category:Needs Appearance]] [[Category:Real Animal Friends]] [[Category:Bird Friends]] [[Category:Guidebook Debuts]]
{{BirdFriendsNav}}
[[Category:Real Animal Friends]] [[Category:Bird Friends]] [[Category:Auk Friends]] [[Category:Guidebook Debuts]]

Latest revision as of 12:23, 20 May 2025

Tufted Puffin

Tufted PuffinOriginal.png

エトピリカ
Character Data
AKA crested puffin
Romaji Etopirika
Debut Kemono Friends Festival
Animal Data
Scientific Name Fratercula cirrhata
Distribution the North Pacific Ocean
Diet Carnivore
Avg. Lifespan 15-25 years
Read More Tufted puffin
Conservation Status iucn3.1 LC.svg.png
Tufted Puffin Festival (Costume) Pavilion KF3 Gallery

“Flying fast and floating gently! That’s Tufted Puffin-tan. Even underwater, I’m really good at it. Hey, didn’t I swimming like if I’m flying? Ah, Puffin-chan! What’s your snack today? Let’s exchange snack~!”
—Tufted Puffin's introduction

The Tufted Puffin is a type of Friend that first appeared in Guidebook 6.

Appearance

She has white hair with a black spot on top, black streak on the bottom right side, and white strands that come down to her shoulders. Yellow twin tails appear on the side of her hair, tied with matching yellow ribbons. Her bangs, which appear on the sides and middle of her head, give the impression of a tufted puffin's regular face. This includes a yellow and orange marking on the front bang resembling a beak, and red rimmed hair clips with grey "eyes". Her actual eyes are also grey.

She wears a dress with a V-shaped collar, a short button-up jacket with pockets and buttons on the cuffs, a scarf, and gloves, all of which are black. She also wears red leggings and shoes. She has black wings that come out of her hair and a black tail.

Series Appearances

Appearances In Kemono Friends Media
Media Role

In Real Life

Breeding adult Tufted Puffin, St. Paul Island, Alaska.

The Tufted Puffin is a bird who live along the Washington and California coast, and anywhere else in the northern pacific, with a few exceptions. They are medium-sized, have dark feathers with patches of white near the head, and have a rounded head. The thick bill and legs have a bright orange and red color. They’re around the size of the typical Pigeon, however they can weigh twice as much, around 2 pounds (1 kg).

The Tufted Puffin is carnivorous, and they typically eat small fish, squids, octopuses, crabs, and jellyfish. They have also been reported to eat some other crustaceans, such as mollusks, sea urchins, and even algae. They typically dive to get their prey, using their wings to ‘fly’ through the water. They bring the prey they get and drop it off near the nest entrance, with their nesting normally being on slopes or cliffs, and even in crevices built from rocks, or even in shrubs.

Tufted Puffins are not currently endangered, but are at risk of being so, as the numbers of Tufted Puffins have dropped significantly near northern California. The reasoning behind it, especially farther north, is assumed to be rising populations of foxes and rats. However, in Alaska, populations of Tufted Puffins have been estimated to be over 1 million since the 1970s.

References

http://naturemappingfoundation.org/natmap/facts/tufted_puffin_712.html

http://www.audubon.org/field-guide/bird/tufted-puffin

Bird Friends
Auks
Atlantic Puffin • Common Murre • Great Auk • Tufted Puffin
Birds-of-Paradise
Greater Bird-Of-Paradise • Greater Lophorina • Western Parotia
Birds of Prey Guadalupe Caracara • King Vulture • Lappet-Faced Vulture • Northern Goshawk • Peregrine Falcon • Secretarybird • Striated Caracara
Eagles Bald Eagle • Golden Eagle • Harpy Eagle • Martial Eagle
Owls Barn Owl • Eurasian Eagle-Owl • Forest Owlet • Kyushu Owl • Northern White-Faced Owl • Snowy Owl • Spectacled Owl
Boobies
Blue-Footed Booby • Masked Booby • Red-Footed Booby
Columbids
Dodo • Passenger Pigeon • Rock Dove
Cormorants
Flightless Cormorant • Great Cormorant • Japanese Cormorant
Gruiformes
Grey Crowned Crane • Okinawa Rail • Red-Crowned Crane • White-Naped Crane
Gulls
Black-Tailed Gull • Common Gull • Ross's Gull
Pelecaniformes Great White Pelican • Pink-Backed Pelican • Shoebill
Ibises Black-Headed Ibis • Crested Ibis • Scarlet Ibis
Penguins
Adélie Penguin • African Penguin • Chinstrap Penguin • Emperor Penguin • Galápagos Penguin • Gentoo Penguin • Humboldt Penguin • King Penguin • New Zealand Giant Penguin • Royal Penguin • Southern Rockhopper Penguin
Phasianids
Chicken • Chukar Partridge • Green Pheasant • Indian Peafowl • Red Junglefowl • Rock Ptarmigan • White Peafowl
Piciformes
Acorn Woodpecker • Campo Flicker • Greater Honeyguide
Ratites
Common Ostrich • Emu • Greater Rhea • North Island Giant Moa • Southern Brown Kiwi • Southern Cassowary
Storks
Oriental Stork • Saddle-Billed Stork • White Stork
Waterfowl
Black Swan • Eastern Spot-Billed Duck • Egyptian Goose • Tundra Swan
Miscellaneous Birds
Arctic Tern • Australian Brushturkey • Barn Swallow • Blue-and-Yellow Macaw • Carrion Crow • Common Cuckoo • Common Kingfisher • Eurasian Tree Sparrow • Gastornis • Goldcrest • Great Dusky Swift • Great Hornbill • Greater Flamingo • Greater Roadrunner • Helmeted Guineafowl • Japanese Bush Warbler • Large-Billed Crow • Laughing Kookaburra • Long-Tailed Tit • Marvelous Spatuletail • Medium Tree Finch • Northern Carmine Bee-Eater • Resplendent Quetzal • Rhinoceros Hornbill • Scarlet Macaw • Superb Lyrebird • Suzaku • Yatagarasu • Yellow-Rumped Cacique