Greater Flamingo

From Japari Library, the Kemono Friends Wiki
Revision as of 12:07, 6 January 2018 by Kidsundance313 (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search
Greater Flamingo

File:Greater FlamingoOriginal.jpg

オオフラミンゴ
Character Data
Romaji Ōfuramingo
Debut Kemono Friends (2015 Game)
Animal Data
Scientific Name Phoenicopterus roseus
Distribution Africa, Southern Europe, Southwest Asia
Diet Carnivore
Avg. Lifespan 20 to 30 years
Read More Greater flamingo
Conservation Status iucn3.1 LC.svg.png
Greater Flamingo Festival Pavilion KF3 Nexon Game Stage Play Gallery

The Greater Flamingo is a type of avian Friend that has made appearances in the Kemono Friends mobile game, as well as the stage play.

Appearance

Greater Flamingo's long hair is pale pink in color and reaches down to her waist. Bangs cover the sides of her face. Her two center bangs are symbolic of a beak; they're lighter in color than the rest of her hair, and are tipped black. On top of her head is a pair of wings. The side facing away from Greater Flamingo is colored black, whereas the other end is pink-red. Inbetween the two, the wings are colored the same shade of pink as the hair. Greater Flamingo's tail is light pink in color, although it fades into a pale red at the tip. Her eyes are light yellow.

Greater Flamingo is dressed in a pink blazer and a matching miniskirt. Underneath her blazer, she wears a white shirt and a pink-red tie. Around her neck is a scarf colored much like her tie. Below her miniskirt, she wears pink-red tights, and a pair of red loafers.

Series Appearances

Appearances In Kemono Friends Media
Media Role

In Real Life

The greater flamingo is the largest member of the flamingo family. It's a very widespread species, distributed in southwest Asia, southern Europe, and various parts of Africa. Greater flamingos have a pale white plumage. Their primary and secondary flight feathers are black, while their wing coverts are crimson. The beak and legs are pink in color, with the beak being tipped black. The call of a greater flamingo is a honking sound, much like that of a goose.

Three greater flamingos feeding.

Greater flamingos feed primarily on shrimp, diatoms, mollusks and insects. They do so by putting their bill upside down in the water and sucking in food, filtering it from the mud and water. Greater flamingos have very few natural predators, although their eggs may be preyed on by other birds. Potential dangers to greater flamingo populations include disease, pollution, lead poisoning and habitat loss.

Greater flamingos inhabit shallow bodies of water, such as lagoons, lakes and estuaries. They are very social birds, occuring in colonies of up to even 200,000 nesting pairs, although they most often number a few tens of thousands. They typically lay one egg in a mud mound, which hatches after a month. The hatchling then leaves the nest after a week. Chicks fledge after around 65 to 90 days. The birds reach maturity after around 3 years. While the average lifespan in the wild ranges from 20 to 30 years, in captivity it can reach over 60 years.

References