Black-Headed Ibis

From Japari Library, the Kemono Friends Wiki
Revision as of 12:10, 29 November 2017 by Dynamic (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search
Black-Headed Ibis

File:Black-Headed IbisOriginal.jpg

クロトキ
Character Data
AKA Oriental white ibis
Romaji Kurotoki
Debut Not Featured Yet
Animal Data
Scientific Name Threskiornis melanocephalus
Distribution Southeast Asia
Diet Carnivore
Avg. Lifespan 28 years
Read More Black-headed ibis
Conservation Status iucn3.1 NT.svg.png
Black-Headed Ibis Season 2 Pavilion KF3 Gallery

Black-Headed Ibis is a type of Friend that first appeared in a collaborative event with the Niigata Anime and Manga Festival.

Appearance

Black-Headed Ibis' hair is black in color. As an allusion to the bird's long beak, a lengthy bang stretches down from one side of her face all the way to her waist. At the back of her head, she sports a pair of pigtails. A set of small white wings protrudes from the top of her head, their color matching the feathers of her tail. Her eyes are colored dark brown.

Black-Headed Ibis wears a white coat with a pleated skirt and sleeve cuffs. Its fuzzy collar is held together by a black ribbon. Underneath her skirt, Black-Headed Ibis wears black leggings and shoes of matching color. She additionally dons a pair of black opera gloves.

Series Appearances

Appearances In Kemono Friends Media
Media Role

In Real Life

The black-headed ibis is a species of bird found in regions of southern Asia, including India, Bangladesh, Vietnam and southern China. It primarily resides in areas such as wetlands, marshes, rivers and lakes. Black-headed ibises typically feed in groups, both alongside coastlines and inland. Through probing and pecking, they take prey such as worms, fish and frogs.

A black-headed ibis spotted at Bharatpur, Rajasthan, India.

The plumage of a black-headed ibis is primarily white, with orange marks on the undersides of its wings. Its featherless head, neck and legs expose its black-colored skin. The ibis' eyes and long downcurved bill are likewise black.

This species tends to nest in colonies. After a pair is established, it typically builds a stick nest on a medium-sized tree near a body of water. The female lays 2-4 eggs, which are incubated over the next 23-25 days. WIP

References

  • BirdLife International. 2016. Threskiornis melanocephalus. The IUCN Red List of Threatened Species 2016: e.T22697516A93618317. http://dx.doi.org/10.2305/IUCN.UK.2016-3.RLTS.T22697516A93618317.en. Downloaded on 28 November 2017.
  • Hancock, J. A., Kushlan, J.A. & Kahl, M.P. (1992). Storks, Ibises, and Spoonbills of the World. Academic Press. pp. 217-220. ISBN 978-0123227300